Skigebied Ischgl

aantal blauwe afdalingen in skigebied Ischgl33 kmaantal cabineliften in skigebiet Ischgl7
aantal rode afdalingen in skigebied Ischgl104 kmaantal stoeltjesliften in skigebiet Ischgl25
aantal zwarte afdalingen in skigebied Ischgl35 kmIschgl9

Skigebied Ischgl

Het skigebied van Ischgl is erg groot en sneeuwzeker. Het skigebied van Ischgl is verbonden met dat van het Zwitserse Samnaun. Samen omvat het skigebied meer dan 250 kilometer piste en meer dan 40 liften. Het skigebied is modern, luxe en ergveelzijdig. Het is zowel geschikt voor cracks (tip: de afdalingen bij de Geitspitze), als voor beginnende wintersporters (tip: blijf in de buurt van de Idalp).

Wij zouden Ischgl overigens eerder indelen in de skigebieden voor gevorderde wintersporters als voor beginnende skiers en boarders. Ischgl behoort tot de luxere gebieden van Oostenrijk en een skipas is niet goedkoop. Beginners kunnen wellicht beter overwegen om in een kleiner gebied te beginnen. Alhoewel, dan missen ze wel de geweldige sfeer van het Ibiza van de Alpen.


Plattegrond skigebied Ischgl

Hieronder staat een plattegrond van het skigebied van Ischgl. Klik op de plattegrond van skigebied Ischgl om de plattegrond te vergroten.Op deze mnanier kan je je leuk voorbereiden op je vakantie naar Ischgl. Je kunt alvast bekijken welke pistes in Ischgl je wilt gaan bedwingen.

Plattegrond Skigebied Ischgl
Plattegrond van het skigebied van Ischgl
Sneeuwhoogte in het skigebied van Ischgl

Ischgl behoort tot een van de sneeuwzekerste bestemmingen van Oostenrijk. Als hier geen sneeuw ligt, dan ligt er in een groot deel van de alpen geen sneeuw. Door de relatief grote hoogte van het skigebied, kun je hier al vanaf november tot en met mei skien of boarden. Natuurlijk zijn is de sneeuwhoogt in januari, februari en maart het hoogste, maar ook in december en april is het goed toeven in Ischgl.Hieronder staan de actuele sneeuwhoogtes en temperaturen in het skigebied Ischgl. De gegevens zijn afkomstig van de Duitse collega's van het KNMI.

Leuk skigebied Ischgl

Verwachte sneeuwval in het skigebied Ischgl

Hieronder staat de te verwachten sneeuwval in het skigebied voor de komende week, heel handig, want zo weet je precies welke wax je onder je ski's of board moet smeren en of je je ski- of zonnebril bovenop moet liggen.